sâmbătă, 14 aprilie 2012

TUTORIAL: Reteta pentru drob de miel

TUTORIAL
Reteta pentru drob de miel

  Cu ocazia sarbatorilor de Paste fiecare dintre noi doreste sa prepare cat mai multe bucate specifice acestei sarbatori.
  Va recomand aceasta reteta de drob de miel care este simpla si foarte gustoasa.

 Ingrediente
1 - 1.5 kg organe de miel: inima, plamani, ficat
(eu nu folosesc rinichii de la miel, cantitatea necesara pentru drob se poate completa cu ficat de pui de exemplu)
prapure de miel
2 legaturi ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 legatura marar verde
1 legatura patrunjel verde
5 oua
2 - 3 linguri faina
sare, piper, ghimbir praf, menta si busuioc uscate si maruntite
1 pahar mediu de vin alb

 Mod de preparare
 Organele de miel se curata, se spala, se taie in bucati potrivite si apoi se pun la fiert in apa rece.
 Prapurele de pune intr-un castron cu apa calduta si se lasa sa iasa sangele din el.
 Dupa ce organele de miel au fiert cateva minute se arunca prima apa, se spala in strecuratoare si se spala si oala din nou si abia apoi se pun la fiert din nou la foc potrivit. Se spumeaza si lasa la fiert 15-20 minute dar sa nu fie totusi complet fierte.
 Se strecoara si se lasa la racit cateva minute, cat sa fie posibila tocarea lor marunt.
 Nu se dau prin masina de tocat deoarece se pierde tot farmecul drobului in acea pasta.
 Se curata si se spala verdeata si se toaca marunt adaugandu-se la compozitie.
 Se bat 4 oua spuma si se amesteca si ele in compozitie cu sare, piper, ghimbir, menta si busuioc dupa gust.
 Se adauga 2-3 linguri de faina pentru a inchega compozitia.
 Se adauga apoi si paharul de vin in asa fel incat compozitia sa devina relativ moale.
 Se pune intr-o tava hartie de copt, apoi prapurele si compozitia pentru drob.
 Se bate spuma ultimul ou si se toarna deasupra.
 Se coace la cuptor la foc potrivit, pana prinde crusta si culoare, cam 25 - 35 de minute.
 Se poate incearca cu o scobitoare daca compozitia este coapta bine. 
   
 Drobul de miel se serveste rece cu oua de Paste, mustar sau ridichii, cozonac si un pahar de vin rosu alaturi. Va asigur ca aceasta combinatie de gusturi este foarte placuta!

 
Va doresc pofta buna si sarbatori pline de lumina, 
bucurii si impliniri alaturi de cei dragi.


Happy Easter! Paste fericit! Happy Easter! Paste fericit!






S-ar putea sa-ti placa si:




2 comentarii:

  1. Deci esti si o buna gospodina si o..scumpa!
    Multumesc de reteta si de sfaturi si iti urez din inima multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi.
    Un Paste fericit !
    cu mare drag,aureliaeugenia

    RăspundețiȘtergere