duminică, 2 octombrie 2016

TUTORIAL pentru editarea pe PC a listei de canale de la televizorul SAMSUNG 40JU6400

TUTORIAL
pentru editarea pe PC a listei de canale de la televizorul SAMSUNG 40JU6400

 De data aceasta vin cu un alt tip de TUTORIAL.
 De curand am achizitionat un televizor SAMSUNG 40JU6400. E un televizor mai mult decat OK si are mai multe facilitati decat folosesc eu in mod curent de la el.
 Nu am reusit insa sa modific lista de canale, in ordinea preferata de mine, din meniul si telecomanda televizorului. Nu se poate realiza acest lucru asa cum se realiza la televizoarele SAMSUNG din generatiile mai vechi (eu mai am un SAMSUNG LCD LE22D450 din 2011) iar daca exista aceasta optiune in noul televizor eu nu am gasit-o. Poate undeva in partea de SMART HUB dar inca nu am cercetat amanuntit pe acolo.
 Asa ca am cautat pe internet informatii despre editarea listei de canale la acest tip de televizor si asa am aflat ca mai multa lume a avut aceasta problema si a rezolvat-o pe bucatele, intreband pe forumuri.
 Am aflat ca exista softuri freeware care pot edita pe PC o lista de canale. Dar si ele se refereau la televizoarele SAMSUNG de generatii mai vechi deoarece puteau modifica o lista de canale salvata din televizor intr-un fisier ce avea extensia .scm.
 Televizorul meu salveaza pe stick, un fisier cu lista de canale, in format .zip. Chiar dezarhivat nu exista, in noul director format, nici un fisier cu extensia .scm.

 Ce sa o mai lungesc, iata concret solutia gasita de mine intr-o dupa-amiaza si pasii ce trebuiesc urmati cu ABSOLUT toate optiunile ce trebuiesc facute deoarece in explicatiile citite pe internet nu am gasit in mod riguros de la inceput pana la sfarsit toti pasii ce trebuiesc urmati pentru a rezolva aceasta problema, de parca ne-am fi nascut toti cu televizoare din generatiile mai noi in brate:
  • conectati la unul din porturile USB ale televizorului un stick (al meu are format FAT daca are vreo importanta acest amanunt, desi eu cred ca nu are dar, pe forumuri se intreba si acest lucru)
  • salvati lista de canale din televizor astfel:
    1. apasati butonul MENU al telecomenzii
    2. alegeti optiunea SE DIFUZEAZA (televizorul meu e setat pe limba romana)
    3. alegeti apoi optiunea SETARI CANAL 
    4. alegeti apoi optiunea TRANSFER LISTA CANALE 
    5. se cere codul PIN al televizorului (el este setat initial pe 0000, daca nu ati ales dvs. alt cod, au fost si astfel de intrebari pe forumuri, care este codul initial)
    6. alegeti apoi optiunea EXPORT PE USB si televizorul va salva pe stick un fisier arhivat in format .zip
  • conectati stick-ul la PC si salvati acest fisier in calculator
  • softul freeware care poate edita o lista de canale pentru televizoarele SAMSUNG din generatia J se numeste ChanSort 2015-11-29 si il puteti gasi, la data cand public acest TUTORIAL, aici:
    Nu alegeti alte softuri. Sunt ori incomplete ori cu alte probleme. Pana l-am gasit pe acesta am incercat mai multe softuri de editare freeware de care nu am fost multumita iar pe unele dintre ele nici nu m-au lasat Norton Antivirus sau Firewall Windows sa le descarc in calculator (am licenta Windows 7 si licenta Norton Antivirus).
    Cum este specificat si pe site-ul lui, acest soft rezolva problema pentru televizoarele de generatie mai noua, cu sistem de operare TIZEN OS.
    Este compatibil pentru televizoarele Samsung din generatia E, F, H, J ce salveaza lista de canale in format de fisier .scm si permite reordonarea independenta a fiecarei liste favorite (cu numere care se pot modifica).
    Permite si modificarea fisierelor in format .zip pentru televizoarele Samsung mai noi din generatia J: liste predefinite pot fi editate din nou, permite reordonarea independenta a fiecarei liste favorite si permite si stergerea canalelor.
  • softul este in format .zip
  • dupa download si dezarhivare se lanseaza executabilul ChanSort.exe care se afla in directorul principal al fisierului dezarhivat (el are si o iconita cu o steluta galbena inaintea numelui fisierului), nu il cautati in alte subdirectoare (puteti sa faceti un shortcut pe desktop la acest fisier pentru al avea mereu la indemana: pozitionati mouse-ul pe fisier si dati clik pe butonul din stanga al mouse-ului si alegeti optiunea Create Shortcut iar dupa crearea fisierului cu numele shortcut selectati-l si trageti-l cu mouse-ul direct pe desktop)
  • dupa lansarea executabilului se deschide aplicatia ChanSort si alegeti din menu: File - Open TV data file si din fereastra care se va deschide automat cautati locatia si alegeti fisierul dvs. in format .zip, cel cu lista de canale pe care l-ati salvat din televizor si apoi selectati OPEN.
  • din noua fereastra, care iar se va deschide automat, selectati optiunea Modify current list si apoi fisierul dvs. se incarca si el va avea in partea dreapta afisata (cu culoarea gri) lista actuala din televizor care nu se poate modifica iar in partea stanga (cu culoarea neagra) va avea afisata aceiasi lista care insa se poate modifica.
  • dupa efectuarea modificarilor dorite (ordine canale, stergere, preferinte) lista poate si salvata din menu: File – Save as – peste fisierul initial sau redenumita, dar atentie, lasati-o tot in format .zip. Va aparea si o copie in format .bak in calculator.
    Executati acum operatiunea inversa pentru a incarca noul fisier in televizor:
  • conectati stick-ul la PC si salvati, acest nou fisier modificat, pe stick
  • copiati apoi lista de canale editata pe PC inapoi in televizor astfel:
    1. apasati butonul MENU al telecomenzii
    2. alegeti optiunea SE DIFUZEAZA
    3. alegeti apoi optiunea SETARI CANAL
    4. alegeti apoi optiunea TRANSFER LISTA CANALE
    5. se cere codul PIN al televizorului
    6. alegeti acum optiunea IMPORT DE PE USB si televizorul va salva in memoria interna fisierul modificat de pe PC
    Dupa terminarea copierii fisierului in televizor acesta va afisa un mesaj si se va restarta singur iar la reaprinderea lui automata canalele vor fi afisate dupa noua dvs. lista.
 Ce ar mai fi de adaugat?
 La o deschidere ulterioara a televizorului s-ar putea sa aveti surpriza sa vedeti ca ati pierdut lista preferata (cea editata cu atata migala pe PC) si sunteti pusi din nou in fata listei originale facuta la prima scanare a televizorului. Pentru a nu copia din nou de fiecare data lista de pe PC trebuie sa faceti urmatoarea setare in televizor:
    1. apasati butonul MENU al telecomenzii
    2. alegeti optiunea SE DIFUZEAZA
    3. alegeti apoi optiunea REGLAJ AUTOMAT
    4. selectati optiunea DEZACTIVAT (el este setat intial pe ACTIVAT)
  Acum la deschiderea televizorului veti fi rasfatat cu lista dvs. preferata de canale.

Daca tot m-am plimbat cu stick-ul de la televizor la calculator si inapoi am testat optiunea de a vedea un videoclip direct de pe stick si merge perfect. De precizat ca televizorul vede numai fisiere in format .MP3. Alte formate acceptate de televizor sunt: .AVI, .ASF, .JPEG.

 Ce mi-a placut in mod deosebit la acest televizor este ca permite sincronizarea cu un smartphone SAMSUNG. Cu alte tipuri de smartphone nu am avut rabdare sa incerc. Am verificat acest lucru lansand aplicatia SMART HUB si optand apoi pentru jocul JUST DANCE NOW de la UBISOFT, joc ce vine odata cu televizorul. Trebuie insa descarcata o aplicatie si in telefon pentru a se putea sincroniza cu televizorul si cu jocul. Merge de vajaie. Si internetul WI-FI merge de vajaie.

 Daca va fost util acest TUTORIAL lasati-mi un comentariu si din experienta reciproca mai impartasim intre noi pentru ca tot timpul apar probleme noi de rezolvat odata cu achizitionarea unui televizor, probleme pe care nu le putem rezolva decat comunicand.
Va multumesc.

80 de comentarii:

  1. Multumesc,mi-a fost de mare ajutor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-na Ileana Carmen ma inclin! chiar si dupa ani tutorialul dvs. lasa "urme" pozitive in asteptarile noastre ale asa zisilor clienti care se confrunta cu diverse probleme legate de tehnologia avansata si pe care, normal ar fi, sa ni le explice firmele producatoare. Multumesc din suflet! Urmat pas cu pas a dat rezultatul scontat! Toate cele bune!!!

      Ștergere
    2. Pentru Vision Smart tv nu exista optuinea de import export lista canale?

      Ștergere
  2. cum poti redenumi favoritele? adica in loc de favorites 1 sa poti scrie filme, favorite 2 - documentare etc? eu n-am reusit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am incercat, nu stiu sa-ti raspund. Multumesc pentru vizita.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc ! Foarte bun !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc....mi-a ajutat la rearanjarea canalelor la un SMART Samsung din 2017 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris acest TUTORIAL pentru ca nu gaseam nicaieri de la cap la coada ce trebuia facut. Ma bucur ca ti-am fost de ajutor.

      Ștergere
  6. Multumesc mult pentru informatii

    RăspundețiȘtergere
  7. problema mea este ca tv-ul revine la lista initiala chiar daca am dezactivat reglajul automat. vreo solutie?

    RăspundețiȘtergere
  8. lista initiala revine chiar daca am dezactivat reglajul automat,

    RăspundețiȘtergere
  9. Este imposibil. Ce tv ai? Verifica daca ai executat pasii:
    1. apasati butonul MENU al telecomenzii
    2. alegeti optiunea SE DIFUZEAZA
    3. alegeti apoi optiunea REGLAJ AUTOMAT
    4. selectati optiunea DEZACTIVAT (el este setat intial pe ACTIVAT) sau posibil IN ASTEPTARE si apoi verifica, inainte de a inchide si apoi a deschide din nou tv-ul, daca setarea ta a ramas facuta. Pasii sunt pt. TV SAMSUNG 40JU6400 dar probabil ca si la alte tv-uri e aproxmativ la fel.

    RăspundețiȘtergere
  10. Este posibil. Televizorul este Samsung UE40JU6440. Am urmat exact pasii de mai sus. Lista initiala de programe revine a doua zi, nu la urmatoarea pornire a tv-ului.🤔🤔🤔

    RăspundețiȘtergere
  11. Nota 10+....foarte in detaliu si la obiect ! Felicitari si toata stima !

    RăspundețiȘtergere
  12. Ileana esti o dulce iar tutorialul tau este excelent. A mers foarte bine chiar cand toti imi spuneau sa abandonez. Iti multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A mers si la Samsung 40nu7122 chiar daca la REGLAJ AUTOMAT a aparut ASTEPTARE in loc de DEZACTIVAT.
      Sunt de acord cu caracterizarea care vi s-a facut.bAs mai adauga cateva pagini din care nu ar lipsi:
      - asa clariate in exprimare....
      - asa o logica in prezentarea actiunilor de intreprins....
      - asa o placere in a va citi raspunsurile...
      .....
      Daca sunteti profesoara ma bucur pentru elevii dvs.
      Ii invidiez pe blogerii dvs.
      ......
      ......
      CU STIMA
      D.C.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru cuvintele frumoase. Nu sunt profesoara. M-am gandit ca un TUTORIAL trebuie sa raspunda la cat mai multe intrebari legate despre o problema anume.

      Ștergere
  13. Am salvat si eu o lista de programe, dar nu am niciun fisier de tip .zip. In dreptul folderului salvat apare un icon cu 3 carti( fisier arhivat) si contine fisierele:dvb_analog, dvbc, metadata si sat, toate fara niciun fel de extensie. Am startat programul chansort 2015-11-29, am dat pe file, am selectat folderul salvat pe stick, dar programul imi cere sa descarc microsoft Visual C++2010 Redistributable Package(X86). Ma poate lamuri cineva? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca tipul televizorului este la fel ca al meu, SAMSUNG 40JU6400, softul televizorului va salva pe stick un fisier arhivat in format "nume fisier.zip", adica o arhiva cum ai si tu. Si nu altfel. Probabil e chiar fisierul arhivat de care amintesti si in care nu trebuie sa intri sa vezi ce e acolo. Softul de sortare a canalelor va deschide direct aceasta arhiva. Te rog mai citeste odata TUTORIALUL si mai incearca odata pasii, la mine a mers.

    RăspundețiȘtergere
  15. Iconul ala cu trei carti legate reprezinta o arhiva, deci nu te mai chinui sa-i vezi extensia, probabil ca e corecta si nu ai tu setata posibilitatea de a vedea extensia .zip pe pc tau, incearca sa deschizi direct aceasta arhiva cu softul pentru sortarea canalelor.
    Cat despre Visual C++2010 Redistributable Package(X86), acestea sunt sint niste biblioteci de functii, din cate stiu eu, de care au nevoie unele programe din pc-ul tau, pentru a rula.

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc pentru raspunsul prompt... dar tot nu merge. Am luat totul de la capat, punct cu punct, dar in momentul in care dau Open TV data file imi apare o fereastra cu mesajul: Error loading: Please download the Microsoft Visual C++2010 Redistributable Package(X86). Am un TV Samsung 32 K 5502.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa instalezi mai intai in PC aplicatia respectiva (Microsoft Visual C++2010 Redistributable Package(X86), cred ca o sa mearga dupa aia.

      Ștergere
  17. Multumesc pt. promptitudine...dar tot nu merge. Fisierul salvat pe stick este de forma: Channel-list-T-HKMFKDEUC-1208.2 fara nicio alta extensie. Mesajul de care spuneam ( microsoft Visual C++2010 Redistributable Package(X86)) este prezent la toate incercarile mele de "Open tv data file" din programul de editare canale. Am un TV Samsung 32 K 5502. Astept raspuns, daca se poate. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. instaleaza Microsoft Visual C++2010 Redistributable Package(X86) si o sa mearga garantat. la fel am patit si eu

      Ștergere
  18. Multumesc....am reusit...intr-adevar cel mai detaliat si folositor ....multumesc din nou

    RăspundețiȘtergere
  19. totul a mers perfect. multumim pt ajutor

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc, a functionat

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc. Mi a fost de ajutor

    RăspundețiȘtergere
  22. buna seara, dupa ce salvez, zip-ul nu este recunoscut de tv (48JU6440). program utilizat: SamsChannelEditor-v0.12. Ma poate ajuta cineva? versiune soft tv: t-hkmdeuc-1530.1

    RăspundețiȘtergere
  23. Pentru cei care nu s-au descurcat și nu au citit instrucțiunile de instalare ChanSort - instalați ce spune acolo, altfel nu va putea deschide .zip-urile. Iată ce scrie în instrucțiuni (aveți și link-urile de download acolo):


    System requirements
    -------------------
    - [Microsoft .NET Framework 4.0 (Full)](http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=17851):
    included in Win8, required for Win7, Vista and XP SP3
    - [Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86)](http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8328):
    required to edit SQLite lists (Hisense, Panasonic, Toshiba and Samsung .zip format)
    - USB stick/SD-card to transfer the channel list between your TV and PC (FAT32 file system recommended)
    - Some LG models require a special service remote control to access the import/export functions (see Wiki for details)

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc frumos ! A fost de un real ajutor !! Recomand !!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Multumim foarte de ajutor, merge perfect acum

    RăspundețiȘtergere
  26. La upc nu îți arata funcția transfer lista programe

    RăspundețiȘtergere
  27. Multumesc Ileana pentru ajutor.! Am un Samsung UE40NU7122K, anul 2018, a mers perfect ! O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  28. Am un tv samsung UE40NU7122K, anul 2018 si a mers perfect.
    Multumesc mult Ileana , o seara buna !

    RăspundețiȘtergere
  29. Mulțumesc, mi-a fost de mare ajutor tutorialul!

    RăspundețiȘtergere
  30. Salutare..eu am o alta problema...( asta la o vecina) cand vreau sa export lista imi zica ca nu e introdus nici un fel de stick usb. Desi acelasi stick l-am folosit la tv ul meu care este tot un samsung..e drept alt model. Si desi continutul acelui stick- video , poze le vede..

    RăspundețiȘtergere
  31. Trebuie formatat stick Fat32 ca sa mearga export lista canale

    RăspundețiȘtergere
  32. Foarte bun tutoriatul m-a ajutat pana la un anumit punct televizorul meu are satelit incorporat si îl folosesc cu un card ci++ dar nu reușesc sa setez canalele de pe satelit cu cele de pe cablu in același lista . De exemplu dacă ma uit pe satelit pe un canal si vreau sa schimb pe cablu trebuie sa intru in setări / se difuzează si sa selectez cablu si viceversa când schimb din cablu in satelit . Știe cineva un program care le pune in același lista ? Va mulțumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  33. Mi-ai salvat ziua. Dupa un car de nervi si reale sanse sa arunc TV-ul pe geam, am avut inspiratia sa gasescc acest tutorial... A mers perfect, dovada ca informatia a fost completa si corecta. Mii de multumiri si sa ramai la fel... Avem mare nevoie :-)

    RăspundețiȘtergere
  34. Foarte clar si util tutorialul! Felicitari! Va multumesc pentru toate aceste informatii! Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
  35. Salut! Am o problema cu tv-ul .. Am intrat din greseala la reglaj automat si mi s-au dus canalele : *Niciun canal memorat* (aveam 140 ) Am dat reglaj automat si mi-a gasit 63 de canale analog , nu digital cum e abonamentul . Acum vine intrebarea : Daca eu am 2 abonamente identice la 2 locuinte in acelasi judet pot sa copiez lista de canale de pe televizorul de pe care le am si sa le pun pe televizorul cu 63 de canale (sa mearga) ? Mersi !

    RăspundețiȘtergere
  36. Atunci cand incerc sa pun lista de canale in ChanSort imi spune mereu sa instalez Microsoft Visual C++ desi il am deja.
    Ce as putea sa fac ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu trebuie sa deschizi aplicatia ChanSort si sa alegi din menu: File - Open TV data file - si din fereastra care se va deschide automat cauti locatia unde ai fisierul tau in format *.zip, cel cu lista de canale pe care l-ai salvat din televizor, si apoi selectezi OPEN. Daca iti apare vreo eroare sau iti cere ceva nu stiu ce ar trebui sa faci nu am intalnit o asemenea situatie.

      Ștergere
  37. Multumesc mult pt ajutor, Ileana. Este singurul link pe care am gasit informatii clare.
    Ai cunostinta si cum se conecteaza casti cu bluetooth la televizor Samsung 43RU6102 seria7?
    Seara frumoasa iti doresc, Laura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu stiu din pacate pentru ca nu am asemenea casti si nu am incercat. O seara buna si tie.

      Ștergere
  38. Mie nu imi apare in meniu optiunea de a transfera de pe usb
    A mai intalnit cineva aceasta situatie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca dai cautare la ''Other" o-sa apare meniul transfer. Numai ca la mine caracterele Ș Ț Ă... apar aiurea in TV Guide dupa setare

      Ștergere
  39. Mersi mult de tot. Sa ai sanatate :)

    RăspundețiȘtergere
  40. Mulțumesc Ileana,foate binevenit linkul și de mare ajutor pentru cei care au nevoie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am luat ChanSort 2020-01-02 si dupa deschiderea fisierului .db, in stanga la Sorted channels, nu am nici un buton activ!
      Aveti ceva idei?
      Merci mult!!

      Ștergere
    2. Ia ChanSort indicat de mine in Tutorial, chiar daca este mai vechi, este functional si are butoanele active.

      Ștergere
  41. Dupa ore intregi de cautare si multe programe instalate (degeaba) am gasit solutia.Multumim dinsuflet

    RăspundețiȘtergere
  42. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate :)

    RăspundețiȘtergere
  43. Multumesc, am reusit la a treia incercare, abia dupa ce am dat "save" la lista modificata si abia dupa aceea "save as". Trebuia precizat acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  44. am dat scanare la tv meu samsung model 2018 pe altele si da asa este apare de la 1 in ordine dar problema este ca schimba denumirea la unele canale si la ce urmeaza film etc scrie aiurea nu corect ce este de facut stie cineva?

    RăspundețiȘtergere
  45. Clar si concis. Super tutorial, multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  46. Foarte bun tutorialul! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  47. Va multumesc din inima pentru articol .Am reusit sa modific canalele la Samsung Smart cumparat recent .V-as intreba daca pentru Starlight UHD 4k aveti indrumari ??? Nu are TV -ul in meniu sa copiei lista de canale .Va multumesc inca o data .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu sa va raspund. Am facut tutorialul pentru televizorul meu SAMSUNG 40JU6400.

      Ștergere
  48. Va multumesc pentru explicatii. Am reusit fara prea mare efort sa sortez canalele tv. O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  49. Va salut. Televizorul meu salveaza lista de canale in format .json (chansort nu deschide acest fisier). E vreo sansa sa le ordonez/convertesc?

    RăspundețiȘtergere
  50. Sa va dea Dumnezeu multa sanatate doamna draga m-ati scos din necaz !

    RăspundețiȘtergere