duminică, 29 septembrie 2024

Fileuri de crap la cuptor

 

Fileuri de crap la cuptor



  • Se preîncălzește cuptorul la 180 - 200 °C.

  • Se curata, se spala bine și se așează 3 - 4 fileuri de crap într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

  • Se pun în tava peste fileurile de crap după preferinta:

- 2 - 3 linguri de ulei de măsline

- 2 - 3 căței de usturoi tăiați feliute

- o jumătate de morcov tăiat în rondele

- 4 - 5 rosii cherry tăiate în doua

- o jumătate de ardei gras roșu sau de ardei capia tăiat în felii

- zeama de la o jumătate de lămâie se toarna peste fileurile de crap, cealaltă jumătate se taie în feliute și se pune în tava

- 1/2 linguriță de boia de ardei dulce

- 1/2 lingurita de turmenic si/sau ghimbir

- se presară ierburi aromatice cum ar fi busuioc, rozmarin, menta, cimbru sau oregano, proaspete sau uscate

- sare

- piper

  • Se bagă tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 - 30 de minute.

Se verifica gătirea crapului. Carnea trebuie să se desprindă ușor de oase.

Timpul de coacere pentru crapul la cuptor poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi dimensiunea peștelui, grosimea fileurilor și temperatura cuptorului.

  • Se servesc fileurile de crap preparate la cuptor, reci sau calde, cu felii de lămâie și mamaliguta alaturi. Eventual și cu un pahar de vin alaturi.









S-ar putea sa-ti placa si:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu