marți, 2 aprilie 2019

Metropolele Universului cu astrofizicianul Aurora Simionescu

Metropolele Universului cu astrofizicianul Aurora Simionescu




 Vineri 29 marie 2019 la ora 18.00 a avut loc la sala Media a Teatrului National din Bucuresti conferinta "Metropolele Universului" cu astrofizicianul Aurora Simionescu.

 Aurora Simionescu este un astrofizician roman recunoscut la nivel mondial, fiind in prezent profesor asistent in cadrul Institutului de Cercetare Spatiala din Olanda si in acelasi timp cercetator la Universitatea Leiden din Olanda si membru afiliat la Institulul Kavli pentru Fizica si Matematica a Universului de la Universitatea din Tokyo, Japonia. Este de asemenea si consultant stiintific pentru satelitul Athena, un proiect realizat de Agentia Spatiala Europeana, satelit ce va fi lansat in anul 2031 si va cerceta razele X din Univers.

  In cadrul acestei conferinte Aurora Simionescu a dorit sa ne determine sa privim Universul din alt punct de vedere decat cel cu care eram obisnuiti si a raspuns la o serie de intrebari pe care a fost structurata conferinta:

"Care este “adresa noastra” din Univers?
 Daca am desena o harta a Universului la cea mai mare scara pe care o cunoastem, cum ar arata ea si unde am fi noi?
 Am putea spune ca traim intr-un sat cosmic sau intr-o metropola?
 Stim ca Pamantul se afla undeva in suburbiile Caii Lactee, dar cum putem compara galaxia noastra cu alte locuri din Univers?
 Oare harta Universului pe care o cunoastem astazi a aratat asa inca de la Big Bang sau a evoluat continuu in acest proces de evolutie?
 Oare gaurile negre si materia intunecata au avut vreun rol in modificarea structuirii Universului asa cum o cunoastem acum?"

 In timpul conferintei am aflat o multime de lucruri interesante despre razele X. E plin Universul de radiatie X si ea ne influienteaza existenta in moduri pe care inca nu le cunoastem inca iar aceste aspecte incearca sa le descifreze acum oamenii de stiinta.

 Fotografie realizata in cadrul conferintei

 In partea a doua a evenimetului Aurora Simionescu a raspuns intrebarilor publicului.

  Fotografie realizata in cadrul conferintei

 Evenimentul a fost organizat de Universitatea Bucuresti si face parte din cadrul seriei conferintelor “Stiinta pe intelesul tuturor”, serie de conferinte dedicata tuturor celor care sunt pasionati de stiinta.
Intrarea la aceste conferinte ce au loc lunar se face gratuit in limita locurilor disponibile. Rezervarea locurilor se face in ordinea inscrierilor.
Coordonarea acestor evenimente este realizata de Directia Comunicare, Relatii Publice si Marketing a Universitatii Bucuresti.



Sursa videoclip: Youtube.com 


Statuia lui I.L.Caragiale din fata Teatrului National din Bucuresti.
Grupul statuar "Caruta cu paiate" din fata Teatrului National din Bucuresti.
Detaliu al grupului statuar "Caruta cu paiate, denumit si "Carageliana",
din fata Teatrului National din Bucuresti.










S-ar putea sa-ti placa si:

 

2 comentarii:

  1. Incredible story there. What happened after? Good luck!

    RăspundețiȘtergere
  2. Simply want to say your article is as surprising.

    The clarity in your post is simply excellent and i could assume you
    are an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post.

    Thanks a million and please carry on the enjoyable work.

    RăspundețiȘtergere