vineri, 1 martie 2019

Cateva informatii despre cum se poate face un Link Party sau un Blog Hop

Ce este un Link Party sau un Blog Hop



Poate multi dintre dumneavoastra s-au intrebat (poate da, poate nu...) cum se poate gazdui pe un blog un Blog Hop, un Link Party sau un Challenge. sau mai pe romaneste "O intalnire periodica" (de obicei saptamanala sau lunara) cu o tema anune.

Dar ce  este o astfel de intalnire periodica?

Un Link Party reprezinta o lista de link-uri cu postari, care in general urmaresc aceeasi tema, link-uri care fac trimitere catre postarile gazduite pe blogurile care s-au inscris in lista respectiva. Un acces rapid catre o comunitate interesata de acelasi subiect.

Posesorii de bloguri isi pot anexa postarile lor, pe o tema data de gazda, pe orice blog doresc, blog care contine un Link Party deschis. Pe langa link-ul care trimite la o anumita adresa cititorul, se poate incarca si o fotografie reprezentativa temei respective.

Cand cititorii de bloguri vad o astfel de lista afisata pe o pagina de pe un blog anume ei pot accesa link-urile existente si astfel pot vizita o multime de bloguri, despre care altfel nu ar fi stiut ca exista. Pot interactiona foarte usor cu o multime de persoane prin listele de comentarii, pot afla, pot invata (prin TUTORIALELE afisate de catre unii din participantii din lista) si se pot inspira pentru o multime de activitati ulterioare. Se creeaza o comunitate de oameni ce au in comun anumite pasiuni.

Se creeaza astfel si un fel de „forfota” on-line care mareste traficul, prin numarul de vizitatori si de comentarii, pe toate blogurile implicate in acel eveniment periodic.

Eu am pe blogul meu creata o pagina anume, FUN, care contine o lista cu bloguri care gazduiesc astfel de intalniri periodice (trebuie sa o actualizez insa...) Vizitati-o, poate gasiti comunitati care va intereseaza.

Variante gratuite pentru a gazdui un Blog Hop sau un Link Party:

1. linkytools.com va ofera soft-ul gratuit
Un Tutorial cu tot ceea ce trebuie sa faceti gasiti aici: Using Linky Tools on Your Blog.

2. inlinkz.com va ofera soft-ul gratuit dar si facilitati sporite contra cost.
Pe pagina Docs gasiti raspuns la o serie de intrebari legate de utilizarea softului.

Si acum cateva cuvinte despre platformele care gazduiesc blog-uri

Blogger (blogspot.com) este o platforma care permite publicarea gratuita de bloguri si constructia de website-uri cu o adresa proprie. Blogger a fost lansat in anul 1999 de Pyra Labs, o companie care dezvolta un software de management orientat spre partea de contacte si notite. Partea de notite a devenit, tot in anul 1999, o platforma independenta numita Blogger, cunoscuta acum si ca blogspot.com, un site de pe care oricine isi poate face usor, rapid si mai ales gratuit un blog. Totul i se datoreaza lui Evan Williams. Blogger a fost cumparata în anul 2003 de Compania Google. Blogurile si site-urile de pe platforma Blogger sunt gazduite acum de Google.

Wordpress (wordpress.org) permite crearea de bloguri si site-uri gratuite dar ofera si facilitati sporite contra cost. Este o platforma ce deține 30% din domeniul internetului (procentul se refera la ponderea de site-uri si blog-uri).


Fireste ca mai exista si alte platforme care pot gazdui un blog, cum ar fi:

Ghost (ghost.org), Joomla (joomla.org), Jimdo (jimdo.com), Medium (medium.com), SimpleSite (simplesite.com), Tumblr (tumblr.com), Wix (wix.com), Weebly (weebly.com) etc.


 









S-ar putea sa-ti placa si:


Editare pe PC a listei de canale
de la televizorul SAMSUNG 40JU6400

2 comentarii:

  1. Multumesc pentru informatii. M-am cam prins eu cum e cu "intalnirile periodice" dar pana azi nu am citit despre (cel puţin, nu-mi amintesc) :)
    Primavara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper ca ti-am fost de folos. O primavara frumoasa si tie.

    RăspundețiȘtergere