marți, 18 octombrie 2016

TUTORIAL: Recipe for Gingerbread.

TUTORIAL
Reteta pentru turta dulce
Ingrediente:
- 200 g zahar
- 3 oua
- 1 pachet unt
- 500 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 fiola cu esenta de rom
- 1 fiola esenta de vanilie (optional)
- 2 – 3 linguri cu miere (sau orice fel de dulceata in lipsa mierii)
- 1 – 2 lingurite scortisoara
- 10 - 15 cuisoare pisate

Pentru ornat:
- 50 - 60 bucati de miez de nuca
- zahar pudra vanilat

Mod de preparare:
 Ingredientele nu trebuie sa fie reci, abia scoase din frigider.
 Untul se taie in cubulete mici.
 Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie pufoasa. Se adauga mierea, esenta de rom, scortisoara si cuisoarele pisate si se mixeaza in continuare.  Se adauga apoi, pe rand, cubuletele de unt, faina cernuta si praful de copt. Se mixeaza totul in continuare pana cand intreaga compozitie devine omogena si usor moale.
 Se pune hartie de copt intr-o tava pentru cozonaci sau se tapeteaza tava cu faina.
 Se toarna compozitia in tava si se orneaza cu nuci deasupra.

  Nu este necesar sa incingeti cuptorul dinainte. Se lasa tava la foc iute aproximativ 10 – 15 minute pana cand compozitia din tava a crescut iar apoi se coace la foc mediu spre mic pana cand va trece testul cu scobitoarea si va prinde o culoare frumoasa dar totusi nu va fi prea inchisa la culoare.

  Se scoate apoi turta dulce din cuptor si se aseaza pe un platou.

 Dupa ce se raceste se orneaza deasupra cu zahar pudra vanilat.
 Turta dulce traditionala este usor de preparat si se poate servi ca desert sau ca o gustare cu un pahar de lapte alaturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu