marți, 10 aprilie 2018

TUTORIAL : Eggs Painted with Natural Paints


TUTORIAL
Oua vopsite natural
pentru sarbatoarea de Paste

 
 Anul acesta am ales sa vopsesc cu vopsea naturala ouale pentru sarbatoarea de Paste.
 Am folosit urmatoarele ingrediente:
 - coji de ceapa galbena si rosie, amestecate, pentru cele din fotografia de mai sus. In timpul anului puteti strange cojile uscate de ceapa intr-o punga pe masura ce folositi ceapa la gatit.
- suc de sfecla rosie si 2,3 pliculete de ceai de fructe de padure pentru cele din fotografia de mai sus.


Pasi necesari de urmat

- oua folosite: cele cu coaja alba.
- oualele pe care dorim sa le vopsim trebuiesc sa fie la temperatura camerei, nu reci, abia scoase din frigider.
- verificati atent daca ouale sunt sau nu crapate.
- se spala ouale cu detergent de vase bio si apoi se clatesc bine cu apa calduta.
- se pun la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 5 - 6 minute din momentul in care incepe apa sa dea in clocot. Nu le fierbeti mai mult, nu are rost.
- dupa ce ouale au fiert, am scurs apa si le-am lasat sa se raceasca putin.
- am folosit o pereche de ciorapi de nylon de culoarea piciorului pe care i-am taiat in mai multe bucati.
- pe fiecare ou am pus cate o frunzulita de patrunjel (sau orice alta planta, atentie insa sa nu fie otravitoare) si l-am imbracat in bucata de ciorap pe care apoi am strans-o, am rasucit-o si am legat-o cu ata.
- intre timp am pus la fiert intr-un vas patru maini de coji uscate de ceapa cu patru cani de apa pentru aproximativ 15-20 de minute. Dupa ce au fiert am separat vopseaua obtinuta de foile de ceapa.
- in alt vas am pus la fiert o sfecla rosie de marime medie, curatata si taiata in cubulete, tot cu patru cani de apa.  Dupa ce a fiert bine sfecla rosie am strecurat lichidul si in el am pus pliculetele de ceai cu fructe de padure (din cubuletele de sfecla am facut o salata).
- in fiecare vas cu vopsea naturala am pus aproximativ 10 - 15 oua. Oualele trebuie sa fie asezate intr-un singur strat in vas iar lichidul trebuie sa le acopere complet.
- am lasat oualele in vase, peste noapte, in frigider.
- a doua zi de dimineata am scos cu o lingura sau o spumiera, pe rand, oualele si le-am pus pe hartie absorbanta sau servetele de culoare alba. Nu atingeti oualele cu mana pana cand nu se usuca total vopseaua de pe ele pentru ca raman urme. Pe cele infasurate in ciorap le-am desfacut. Nu este necesar sa le intoarceti pe hartie.
- dupa ce oualele s-au uscat le-am uns cu ajutorul unei bucati de panza alba inmuiata in ulei.
- nu am pus sare si otet in vopseaua naturala: rostul sarii nu-l vad, se zice ca nu crapa coaja la fiert dar nu e adevarat, iar otetul, despre care se spune ca intareste culoarea, fiind acid ar fi subtiat cumva coaja oualelor care au stat  peste noapte in lichid iar oualele albe si asa au coaja subtire.
- m-as fi asteptat ca ouale vopsite cu suc de sfecla si ceai de fructe sa fie la final mai rosii, deoarece lichidul a ramas rosu aprins pana la final, dar au iesit albastru inchis.
- alte ingrediente folosite mai pot fi: pliculete de ceai de musetel pentru culoarea galben, suc de mure pentru culoarea mov, spanac sau urzici pentru culoarea verde si varza rosie pentru culoarea albastru.
 

You might also like:
 Easter Eggs from Polymer Clay
TUTORIAL
  

4 comentarii:

  1. Sunt absolut superbe <3!!!! In coji de ceapa am vopsit si noi (tot asa, cu metoda ciorapului si frunza :D) cand eram mici cel putin, erau preferatele noastre. Imi place enorm cum a iesit nuanta de la sfecla <3.

    Minunatul de bloglovin' nu mi-a mai aratat articole noi de un secol se pare :(((( si eu care ma bazam pe el. Pffff! Dar nu inteleg de ce doar de pe blogul acesta :O. Am scos si reintrodus adresa, sa vedem acum ce se intampla.

    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. These are beautiful. So creative. Thanks for linking up to The Wednesday Link Up.

    RăspundețiȘtergere