luni, 13 februarie 2017

Beaded Lavander


Buchetele de levantica
realizate din margele

Specificatii tehnice

Materiale necesare
- margele de nisip tip 2 cm de culoare verde in diferite nuante
- margele de nisip tip 2 cm de culoare mov in diferite nuante
- sarma argintie de modelaj pentru margele tip 0.25mm in diametru
- sarma de cupru tip 1 mm in diametru
- pamblica de culoare verde
- hartie creponata de culoare verde
- aracet
- oja de unghii transparenta
- carton alb (pentru cartonasul atasat buchetelului)

 Pentru realizarea mai multor buchetele cu flori de levantica sunt mai mult decat suficiente cate un pachetel de margele de 50 g, pentru fiecare nuanta dorita,  care costa aproximativ 2 - 3 lei pachetelul.
  In locul margelelor in nuante de culoare mov se pot folosi diferite nuante de culoare albastru.

 Unelte necesare
- cleste pentru taiat sarma
- foarfeca
- perforator simplu
- perforator cu model (pentru accesoriu minicarlig cu fluture)

Etapele lucrarii
 Se taie o bucata de sarma de aproximativ 60 mm in lungime (eu am taiat aceasta sarma in mai multe bucati pentru a-mi fi mai usor).
 Se insira apoi margelele pe sarma lasand la unul dintre capete aproximativ 10 cm de sarma libera. Avem grija sa facem si o mica bucla la capatul liber pentru a nu pierde pe drum margele pe care le insiram si sa lasam si la celalat capat putina sarma nefolosita.
 Margelele se insira pe sarma in combinatia:
- 2 margele verzi
- 5 margele mov
- 2 margele verzi

 Daca insa se doreste a se obtine flori mai inalte se poate folosi si combinatia:
- 2 margele verzi
- 7 margele mov
- 2 margele verzi

 Este mai bine a se folosi un numar impar de margele mov pentru ca, la indoirea buclei, o margica sa ramana in varful buclei. Da un aspect mai frumos florii.
 Pentru rapiditate, buclele individuale se realizeaza dupa ce am insirat mai intai toate margelele necesare pe sarma.
  Dupa realizarea florilor de levantica se pregatesc tulpinile florilor. Pentru realizarea lor se taie o bucata de sarma de 20 cm in lungime si de 1 mm in diametru. Se infasoara apoi in jurul sarmei o banda de hartie creponata de 0.5 – 1 cm in latime si 15 - 20 cm in lungime. Se lipeste hartia creponata la cele 2 capete cu putin aracet.
 
 Dupa realizarea tulpinei se infasoara in jurul ei buclele florilor, realizate anterior. Primul si apoi, ultimul capat al sarmei cu buclele se fixeaza de tulpina cu putina hartie creponata lipita cu aracet.
 Pentru realizarea frunzelor de levantica se foloseste cealalta nuanta de margele verzi, mai apropiata de culoarea hartiei creponate folosita la tulpina. Se taie 2 sau mai multe bucati de sarma de 0.25 mm in diametru la aproximativ 8 cm in lungime.
 Se insira apoi margelele pe ele, se da o forma de frunza si se fixeaza pe tulpina la fel, cu putina hartie creponata si aracet.
 La al doilea si al treilea buchetel cu levantica, cele cu margele mai apropiate de culoarea albastraam facut un alt model de frunza.
  Intreaga tulpina se da apoi cu lac de unghii transparent pentru marirea rezistenei lucrarii. Se evita insa zona margelelor.
 Intreg buchetelul de flori cu levantica se leaga cu o pamblica colorata careia i se ataseaza un cartonas pe care se poate scrie o dedicatie. Se poate oferi in diverse ocazii.

Ornamentul cu fluture pe minicarlig este realizat dupa urmatorul TUTORIAL.
 
Lebede pe plaja din Mangalia la 1 Mai 2012.
This project,
Beaded Lavander,
will pe presented in following
Link Parties: 


 
You might also like:

6 comentarii: