TUTORIAL
Reteta pentru turta dulce
Ingrediente:
- 200 g zahar
- 3 oua
- 1 pachet unt
- 500 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 fiola cu esenta de rom
- 1 fiola esenta de vanilie (optional)
- 1 fiola esenta de vanilie (optional)
- 2 – 3 linguri cu miere (sau orice fel de dulceata in lipsa mierii)
- 1 – 2 lingurite scortisoara
- 10 - 15 cuisoare pisate
Pentru ornat:
- 50 - 60 bucati de miez de nuca
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare:
Ingredientele nu trebuie sa fie reci, abia scoase din frigider.
Untul se taie in cubulete mici.
Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie pufoasa. Se adauga mierea, esenta de rom, scortisoara si cuisoarele pisate si se mixeaza in continuare. Se adauga apoi, pe rand, cubuletele de unt, faina cernuta si praful de copt. Se mixeaza totul in continuare pana cand intreaga compozitie devine omogena si usor moale.
Se pune hartie de copt intr-o tava pentru cozonaci sau se tapeteaza tava cu faina.
Se toarna compozitia in tava si se orneaza cu nuci deasupra.
Se scoate apoi turta dulce din cuptor si se aseaza pe un platou.
Turta dulce traditionala este usor de preparat si se poate servi ca desert sau ca o gustare cu un pahar de lapte alaturi.
I want to present my
Recipe for Gingerbread
in following Link Parties:
S-ar putea sa-ti placa si:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu