sâmbătă, 13 februarie 2016

TUTORIAL: Recipe for Meat Pie.


 TUTORIAL
Placinta cu carne

 Aceasta reteta de placinta cu carne este usor de facut iar placinta este delicioasa.
 Nu mi-au placut niciodata prajelile, rantasurile si grasimea in exces asa ca la aceasta placinta carnea nu se caleste in ulei, cu ceapa tocata sau cu usturoi tocat, sa ai cosmaruri cand o mananci si dupa, totul este cat mai natural posibil iar aceasta placinta se digera usor si se poate servi, cada sau rece, ca fel principal, sau intre mese impreuna cu o salata verde si cu un pahar de vin rosu.

 Ingrediente
- 1 kg carne tocata de porc, cat mai slaba posibil, fara grasime
- 1 legatura de patrunjel verde
- 4 oua
- 2-3 linguri pesmet
- sare, piper, ghimbir praf, boia iute
- menta, cimbru, rosmarin si busuioc uscate si maruntite
- chimen
- 1 pachet cu aluat tip foietaj pentru placinta
- 100-200 g cascaval
- 200 g ciuperci crude sau din conserva

 Mod de preparare
 Se curata, se spala si se toaca marunt patrunjelul verde.
 Se toaca marunt ciupercile.
 Cascavalul se rade marunt pe razatoare.
 Carnea tocata de porc se amesteca cu toate ingredientele de mai sus.
 Se bat spuma 3 oua si se amesteca si ele in compozitie impreuna cu sare, piper, ghimbir, boia iute, menta, cimbru, rosmarin si busuioc dupa gust. Toate aceste ingrediente vor da un gust deosebit placintei.


 Se pune intr-o tava hartie de copt si apoi se intinde una dintre foile de aluat . Se presara deasupra cele 2-3 linguri de pesmet pentru ca ele sa absoarba din grasimea si umezeala compozitiei si aluatul sa nu ramana crud la fundul tavei. Se pune apoi compozitia in tava si peste ea se pune si a doua foaie de placinta.  Se bate spuma ultimul ou si se toarna deasupra. Se presara chimen iar din restul de aluat ramas se decupeaza cu ajutorul unei forme de prajituri modele care se pun peste placinta. Se ung si ele cu ou. Placinta se taie de la inceput in tava pentru ca se coace mai bine asa.

 Se coace la cuptor, la foc mediu spre mare, pana prinde crusta si culoare. Se lasa sa se raceasca in cuptor.
 Placinta se poate servi calda sau rece. Pofta buna!
I want to present my
Recipe for a Meat Pie
in following Link Parties:




You might also like:

2 comentarii: