joi, 18 august 2016

Marea, eterna ispita

Marea, eterna ispita


Marea este eterna ispita. In fiecare an ajung la mare, fie doar si pentru o singura zi, la sfarsit de saptamana. Sa simt apa si nisipul sub talpi si sa pot sa sa-mi cufund privirea in culoarea albastru - verzui a marii si atunci in acele momente, capat curajul si puterea necesare pentru a putea trece peste lungile si intunecatele luni de iarna ce vor urma.

 Dar pentru aceasta vara m-am hotarat sa am parte si de o aventura, asa ca, iata-ma intr-o croaziera pe marea Neagra la bordul velierului Adornate cu vantul puternic in par, cu briza sarata a marii pe buze si cu soarele arzator invadandu-mi fiecare celula a pielii. In jurul navei, odata cu ea, despica cu putere apa marii si cativa delfini jucausi.
sursa fotografie: regatamarilorveliere.ro
 Inca din momentul in care am pasit la bordul navei mi-am dorit, ca un copil, ca aceasta calatorie sa nu se mai termine niciodata, sa ramanem, noi toti cei aflati la bordul ei, cumva suspendati in timp intr-un etern voiaj pe Marea Neagra si pe celelate mari unde nava Adornate a mai ajuns: pe intreaga Mare Mediterana de la Insulele Baleare, trecand prin porturile Spaniei, Barcelona si Valencia, si ajungand apoi pana pe Riviera Franceza la Monte Carlo  si apoi la Marsilia cea atat de fascinanta prin mixajul ei de contraste uluitoare. Cate nu ar fi de vazut in aceasta calatorie, vant in pupa sa avem!
 Dar nu pot trai intr-o eterna poveste.
 Iar de frumoasa nava cu vele  Adornate trebuie sa se bucure toata lumea ce va dori sa vina la Regata Marilor Veliere, concurs ce va incepe din tara noastra in Portul Constanta si va avea loc in perioada 8 – 11 septembrie 2016.

sursa fotografie: regatamarilorveliere.ro

 Programul #RegataMarilorVeliere 2016 este urmatorul:
8 Septembrie – 11 Septembrie: Port Constanta, Romania
16 Septembrie – 19 Septembrie: Port Novorossiysk, Rusia
21 Septembrie – 25 Septembrie: Port Sochi, Rusia
1 Octombrie – 4 Octombrie: Port Varna, Bulgaria

 Evenimentul se afla sub egida Sail Training International si este organizat de Navigator Yacht Club in parteneriat cu Academia Navala Mircea cel Batran si Liga Navala Romana si cu sprijinul Administratiei Porturilor Maritime Constanta.

 Vor fi prezente la acest eveniment 15 veliere. Printre ele se afla atat nave care revin in tara noastra datorita succesului avut la prima editie din anul 2014 cat si 6 nave care participa pentru prima data in acest an. Accesul turistilor ce vor dori sa viziteze navele este gratuit. Aceasta editie va aduce in plus artizanatul, muzica, dansul si gastronomia fiecarei etnii care traieste in sudul tarii noastre, in Dobrogea, pentru a completa si diversifica acest eveniment ce iese din tiparele obisnuite.

 sursa fotografie: regatamarilorveliere.roNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu