joi, 9 iunie 2016

Living Statues at 6-th Edition

Festivalul International de Statui Vivante

 Teatrul Masca organizeaza in periada 16-19 iunie 2016 Festivalul International de Statui Vivante ce a ajuns anul acesta la cea de-a sasea sa editie. Teatrul Masca a fost infiintat la 24 mai 1990 si este singurul teatru de gest, pantomima si expresie corporala din Romania.

 Programul Festivalului este urmatorul: 
16 iunie la ora 20.00 are loc Noaptea Statuilor Vivante la Casa Filipescu Cesianu
(aflata la intersectia dintre Calea Victoriei și Strada Sevastopol, Bucuresti)
17-18 iunie intre orele 16.00-22.00 evenimentul are loc in Parcul Crangasi din Bucuresti
19-20 iunie intre orele 16.00-22.00 evenimentul are loc in Parcul Al.I.Cuza din Bucuresti
 Accesul la toate reprezentatiile din cadrul Festivalului este gratuit.

 In plus, pentru cei pasionati de fotografie, se organizeaza un concurs. Ce aveti de facut? Participati la evenimentul din 16 Iunie ce are loc la Casa Filipescu Cesianu incepand cu ora 20.00. Cele mai frumoase fotografii pe care le veti face pot fi incarcate, in perioada 16–19 iunie 2016, pe Instagram folosind hashtagul #statuivivante. Fotografia castigatoare va fi rasplatita cu un premiu in valoare de 50 euro. Mai multe amanunte aflati pe blogalinitiative.ro

 Acest festival va poate oferi o traire diferita de tot ceea ce ati mai simtit pana acum. Va spun acest lucru din experienta deoarece am participat la el in anii trecuti. M-am bucurat ca un copil de tot ceea ce am vazut acolo. Si pentru ca mi-a placut atat de mult, am povestit despre el pe blog la vremea respectiva.
 In anul 2011, intre 10 - 13 Iunie, a avut loc prima editie a Festivalului in 6 locatii din Parcul Herastrau din Bucuresti. Au participat atunci artisti din Italia, Polonia si Romania. Pentru a va familiariza putin cu ceea ce va asteapta la acest festival va prezint mai jos cateva fotografii facute la acea vreme. Mai multe fotografii despre Statuile Vivante, de la toate editiile festivalului, puteti vedea pe site-ul si pe pagina de facebook a Teatrului Masca.
 
 

 Anul acesta Teatrul Masca ne va prezenta 40 de astfel de statui. Dintre acestea 2 il vor omagia pe Constantin Brancusi, in anul dedicat marelui sculptor roman. Vor participa artisti din Germania, Israel, Macedonia, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Rusia si SUA. Festivalul International de Statui Vivante sustine Bucuresti - 2021 ca oras candidat la titlul de Capitala Europeana a Culturii.
 Dar ce este o Statuie Vivanta? "Statuia Vivanta este un miracol pe care trebuie neaparat sa-l descifrati!" ne spune actorul Mihai Malaimare care, alaturi de Anca Dana Florea, este unul dintre fondatorii Teatrului Masca. 
 Va invit cu drag la acest eveniment pentru a incerca, fiecare in felul lui, sa descifram acest miracol si a ne bucura, impreuna, de un festival de teatru ce iese din tiparele obisnuite.

Despre Festivalul International de Statui Vivante  editia I mai puteti vedea si:
My Beautiful Romania:
Living Statues
si
Fotografie publicata de smartwoman-hotnews
pe 9 decembrie 2011 cu tema provocarii:

 
 
3 comentarii:

  1. Statui vivante - o idee artistică foarte interesantă și spectaculoasă, acolo unde întâlnim „statui„ mișcătoare.
    Numai bine! :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma intereseaza miracolele.
    Multumesc pentru multele informatii.

    RăspundețiȘtergere